På borgmesterbesøg hos lokal kølevirksomhed

Hos kølevirksomheden Celcius Nordic i Havdrup er ejer Allan Horsdal parat til at løfte sin del af ansvaret for, at der bliver uddannet nye kølemontører. Det og meget andet fik han og borgmester Niels Hörup en god snak om, da borgmesteren var på besøg.

Solrød Kommunes borgmester, Niels Hörup, har været på besøg hos kølevirksomheden Celcius Nordic i Havdrup, som har mange års erfaring med at levere og montere køleanlæg til alle slags brancher. Ejer og direktør Allan Horsdal bød velkommen og viste rundt på virksomheden, og det blev til en god snak om, hvordan dagligdagen ser ud for en leverandør af køleanlæg anno 2019.

”Vi har arbejdet med airconditionanlæg i rigtig mange år, og jeg har selv været i branchen i mere end 28 år,” siger Allan Horsdal, som fortæller, at Celcius Nordic stiller store krav til kvalitet og faglighed.

”Det er kun på den måde, vi kan sammensætte en løsning, der både er den teknisk set mest ideelle og samtidig er god økonomisk – så det gælder om at følge med hele tiden både i forhold til nye tiltag og udviklingen generelt. Og vi skal naturligvis også formidle vores viden videre til kunderne, for vi vægter høj kundetilfredshed meget højt,” understreger Allan Horsdal.

Mangel på gode folk

Hos Celcius Nordic fylder arbejdssedlerne godt op i de mange stativer på væggene, og selvom Allan Horsdal er meget glad for, at firmaet har masser at lave, så kan det være en udfordring at holde balancen mellem det rigtige antal opgaver og det rigtige antal kølemontører til at løse opgaverne.

”Kølebranchen lider generelt under mangel på gode, uddannede folk,” siger Allan Horsdal og fortæller, at der ikke bliver uddannet nok kølemontører.

Og hos Celcius Nordic er man helt klar til at løfte sin del af ansvaret for at videreudvikle branchen, også når det gælder antallet af kølemontører, fortæller Allan Horsdal:

”Der er kun udlært ca. 900 kølemontører på 30 år, og det er egentlig underligt, for arbejdet er spændende, og lønnen er god. Lige nu har vi én lærling, men vi er godkendt til i alt tre lærlinge, og i takt med, at vi får flere kølemontører ansat, vil vi rigtig gerne uddanne flere, da branchen mangler rigtig mange folk, og vi gerne vil være med til at tage ansvar for de unge og for branchen fremover.”

Den udmelding møder respekt fra borgmester Niels Hörup.

”Allan Horsdal har den rette indstilling. Uanset branche har man et ansvar for et være med til at uddanne ny arbejdskraft,” siger Niels Hörup, som nyder at komme på besøg hos de lokale erhvervsdrivende.

”Det er altid rart med egne øjne at opleve, hvad vores lokale erhvervsliv tumler med i hverdagen. Det gør, at vi bedre kan afdække, hvordan vi bedst muligt kan understøtte vores virksomheders vækst og udvikling.”

Pressekontakt

Mette Birkvald Sørensen, kommunikationskonsulent, tlf. 61126576

Hos Celcius Nordic ApS får kunderne:

Kvalitetsgaranti

Som certificeret kølevirksomhed er Celcius Nordic ApS medlem af brancheforening samt de lovmæssige og kvalitetsforordninger, der findes inden for vores branche. Vi følger nøje med omkring nye tiltag og udvikling og formidler det effektivt videre.

DAKV

Allan Horsdal er valgt ind som revisor i DAKV af foreningens medlemmer. DAKV er brancheforeningen i Danmark for certificerede kølefirmaer. At være medlem af DAKV er et kvalitetsstempel af virksomheden – hvad enten man arbejder med køle- eller varmepumpeanlæg. Det forpligter og sikrer, at både produkt og service altid er af højeste kvalitet. Medlemmernes opgaver stiller store krav til kvalitet og faglighed – DAKV repræsenterer en branche med ekstrem betydning for samfundet og miljøet, hvor innovation, omstillingsparathed, uddannelse og kvalitetssikring spiller en stor rolle.

Kølebranchens Miljøordning

Som medlem af Kølebranchens Miljøordning betyder det, at Celcius Nordic ApS har forpligtet sig til at leve op til en række miljømæssige aftaler, bl.a. korrekt håndtering og bortskaffelse af kølemidler

Kiwa

Celcius Nordic ApS er ISO 9001:2015 certificeret som sagkyndig virksomhed af Kiwa i henhold til Arbejdstilsynets bekendtgørelse Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr.100.

Certificeringen er bevis på at alle processer er styret ved hjælp af et effektivt kvalitetsledelsessystem og er en sikkerhed for ensartethed i virksomhedens produkter og ydelser. For Celcius Nordic´s  kunder betyder det, at der bliver udført kvalitetskontrol ved hvert servicebesøg og ved hver installation.

Der bliver lavet en rapport, som altid er tilgængelig og virksomheden bliver en gang årligt kontrolleret af et certificeringsfirma i forhold til beskrevne processer og forretningsgange.